Skip to content

com fem la nostra feina

Des dels inicis la Penya Boletaire ha estat una entitat sense afany de lucre, la qual s’ha nodrit de l’esforç humà de moltes de les persones que voluntàriament ofereixen el seu temps per a l’entitat.

El nostre treball s’efectua durant l’any amb diferents grups de treball. Tenim una junta que coordina i fa el treball administratiu i de gestió de tota l’entitat la qual mira de fer realitat tots els objectius dels diferents grups que formen els equips laborals de la penya.

La junta es reuneix varies vegades durant l’any per anar valorant les tasques i anar realitzant les diferents feines que s’han de fer. També s’encarrega de fer les assemblees generals, les actes, tota la labor de pressupostos i pagaments de les diferents activitats, actes i reunions amb els diferents ajuntaments i organització dels diferents actes que es fan durant l’any com són: el carnestoltes, els reis i les diferents col·laboracions amb entitats de la ciutat com són: grups d’atletisme, de bicicletes que se’ls ajuda amb els esmorzars o diferents actes que organitzen.

grup de MICOLOGIA

El grup de micologia, són un grup que des de fa mes de 30 anys varen volgué fer paral·lelament amb la festa una exposició de les diferents espècies que hi ha a la nostre terra i a altres del voltant, perquè tota la gent pogués veure quins són bons i quins dolents i a més descobreixin les diferents varietats que hi ha. Aquest grup també treballa voluntàriament, amb gent que és aficionada amb aquest tema i que any rere any fan un esforç per portar-ne un gran grup.

grup de LA FALLA

El grup de la Falla, neix quatre anys mes tard a traves de grup Cau d’Art, ells es reuneixen cap el més d’abril per començar a pensar quin monument que realitzaran per fer la seva encesa el mes d’octubre.

Aquest comencen la seva tasca el mes de juny amb un local que ens cedeix l’ajuntament o alguna persona de la nostre ciutat ja que ha de ser un de gran capacitat, ja que normalment fa 5m x 5m. d’amplada i uns 9 m d’alçada el qual es munta el dia final a la plaça de la Creu.

Aquest grup treballen durant tres o quatre mesos cada nit durant tota la setmana per muntar, pintar i acabar aquest monument, sense cap afany de lucre ja que el material el paga l’entitat però la feina la posen voluntàriament ells.

grup de FOTOGRAFIA

El grup de fotografia és un grup que treballa mitjançant un fotògraf de la ciutat que els coordina i que fan un concurs amb diferents temàtiques. Llavors aquesta s’aprofita per exposar-se juntament amb el grup de micologia i es premia el més original.

grup de GASTRONOMIA

El grup de gastronomia és un grup que fa un concurs ja fa molts anys de cuina casolana del bolet, fins i tot algun any s’ha realitzat juntament amb el gremi d’hostelaria i se n’ha fet un de professional. Però el que porta més interès es el d’aficionat el qual és valora amb diferents professionals de la nostre ciutat . Juntament amb aquesta activitat és fa un tast popular de gastronomia per provar la cuina de la nostre ciutat.

grup de CUINA

El grup de cuina és un grup el qual des de la junta és coordina el seu treball i que enel local de l’entitat guarden els diferents estris (paelles, fogons, pinces, draps, etc..) que s’utilitzen pels actes. Aquests fan més de tres mil entrepans el dia de la festa dels bolets i aquesta quantitat necessita molta mà d’obra ja que també és tot amb gent que col·labora voluntàriament.

I finalment comentar que el nostre acte estrella la festa del bolets és coordina tot des de la junta, aquell dia és fa el concurs de boletaires que cada any augmenten més els quilos, però també més nens i nenes juntament amb els pares hi participen. Es fa el gran esmorzar popular amb més de tres mil persones que hi assisteixen.

També des de l’any 1996 tenim la varietat de bolets comestibles , per fomentar el coneixement de les diferents varietats comestibles que coneixen tant la gent gran i petita.

També hem de dir que es va crear el Concurs de Bolets Infantil amb una formula inèdita en el nostre país, una activitat pensada per que no sigui una activitat esporàdica. Es va realitzar en una zona delimitada i controlada per membres de la Penya buscant un lloc sense cap risc per els mes menuts així incentivariem la manera de buscar bolets ensenyar-los amb el respecte al medi.

Es realitza juntament amb el concurs el pla de Puigventós, també es fa una mostra de menjars i productes típics de la nostre ciutat. També intentem fer una campanya d’informació i assessorament de conservació i respecte del medi ambient, ja que volem els nostres boscos nets i respectats.

Ja ens hem consolidat com una de les festes més importants a la nostre comarca i que ha originat exemple a moltes poblacions del resta de Catalunya.

Per aquests motius la Penya Boletaire de Berga agraeix la col·laboració a les persones que hi col·laboren desinteressadament , als Ajuntaments de Berga, Castellar del Riu a les empreses ja que sense elles no seria possible assolir els nostres objectius.

60 anys no pot presumir tothom de celebrar-los, per això nosaltres ens sentim molt orgullosos de formar part de aquesta gran família sempre recordant a tots els fundadors i a tota la gent que hi ha col·laborat durant tots aquestos anys i també engrescar a seguir realitzant aquesta tasca a tota la gent de la nostre entitat.

ESCRIU-NOS

No esperis mes i posa’t en contacte amb la Penya!